Gëzuar vitin e ri 2015 – Çfarë është në dyqan?

Përshëndetje të gjithë,
Vetëm të kërkuar për të bërë një writeup shpejt e shpejt se çfarë tipare janë planifikuar për vitin e ardhshëm:

 1. Redaktor string backend – ky tipar është në lidhje 80% i plotë nga tani, kjo ju mundëson për të parë të strings futur në bazën e të dhënave dhe të kryejnë disa veprime në ato. Gjërat që tani janë shumë të vështirë të tilla si heqjen e të gjitha përkthimet nga një përkthyes i vetëm do të bëhet një punë e lehtë. Ky tipar pritet për të dalë në disa javë.
 2. Mbështetje për Widgets në directory Ngarkimet – Shkrimtarë widget porosi kanë qenë ankuar (dhe me të drejtë) për faktin se përmirësimi i detyron një reinstall e Widgets. Ideja themelore do të jetë për të lejuar disa fotografi të qëndrojnë atje dhe për të shmangur atë sherr. Kjo mund edhe të hapur mundësinë e një directory shkarkohen widget që do të na lejojë për të dhënë më shumë zgjedhje të Widgets pa ekzagjerimit file size plugin.
 3. Redaktor string frontend – kjo do të krijojë një ndërfaqe të strings në faqe, se ndërsa nuk janë “WYSIWYG” do të lejojë disa workflow më të mirë, kryesisht në lidhje me redaktimin strings meta dhe vargjet tjera të fshehura, me disa fat, përkthime Ajax do të jetë editable pas kësaj upgrade. Kjo do të marrë disa muaj për të ardhur.
 4. Mbështetje numëror sistem – ky tipar automatikisht do të përkthehet numrat nga sistemi numëror Evropian në arabisht dhe Hindi sistemet (dhe ndoshta anasjelltas). Nuk është një tipar kritike por një karakteristikë e bukur vjen së shpejti me një parser pranë jush.
 5. WP integrimi Menu – jo shumë të prirur të vërtetë për ta bërë këtë, mund të ndodhë, nuk mund.

Çdo koment dhe ide do të jenë të mirëpritur poshtë, në qoftë se ata e bëjnë kuptim ne do të shtoni ato në planin e punës tonë. Nëse jeni të vërtetë dëshironi të promovuar një tipar ju mund të sponsorizojë coding, na kontaktoni përmes formularit.

Gëzuar vitin e ri!

 

 

3 Komente

Version 0.9.6.0 – Më i gjatë i vonuar, lëshuar në ditën më të shkurtër të

Ky version shton dhjetë gjuhët e reja të Google Translate ka shtuar kohët e fundit. Lirimin e përqendruar në luftimin paralajmërimet dhe viruse që kanë crept në Transposh në vitin e fundit.

Dikush mund të pyes veten, në qoftë se software nuk ka ndryshuar, sa vjen e mete kanë crept në? Përgjigja për këtë është e thjeshtë, software nuk ekziston në një vakuum, gjërat ndryshojnë gjithë kohës, versione të reja të PHP shtuar paralajmërime të rrepta të cilat kanë shqetësuar disa përdorues, ka pasur njoftime të reja për komponent software wordpress dhe të tjera, si dhe të ndryshuar për plotfuqishëm Google përkthyer motor. Këto ndryshime të krijuar situata që Kodi aktual nuk ishte në gjendje për të trajtuar, por ne dëshirojmë ky version i ri do të jetë pak më i aftë për të bërë.

Sende të tjera të reja përfshin Yoast SEO integrimin Sitemaps (Ju duhet të patch atë, udhëzime janë në kodin tonë).
Një tipar i vogël për të hequr përkthime padobishme auto (ku Translations ishin të barabartë me vargjet origjinale, që ndodh kur disa vende u bllokuar nga Google)
më shumë sende, skedari readme.txt është miku juaj.

Duke shpresuar për të marrë gjërat më deri në shpejtësinë dhe kodrina :)

Gëzojnë.

No Comments

Version 0.9.5 – Upgrade humbur

Version 0.9.5 u lirua jo shumë kohë më parë, dhe versionin e plotë 0.9.5.1 u lirua edhe. Ju mund të pyesni veten, Unë jam duke kërkuar për përditësime në pult, për çastin tim wordpress dhe unë nuk shoh ndonjë gjë, se si vjen?

Kjo është arsyeja e saktë 0.9.5 erdhi në jetë, ka pasur një bug kritike në lidhje me një ndryshim të bërë në zjarr upgrade nga WordPress 3.8 i cili bëri Transposh bllokojë të gjitha informatat më të reja (duke përfshirë edhe vet) nga pult.

Pra, çfarë duhet të bëni?

Në mënyrë për të përmirësuar në versionin e fundit të plotë, ka disa opsione:

 1. disable plugin aktuale Transposh, kontrolloni për informatat më, përditësim për versionin 0.9.5 nga wordpress.org, të aktivizuar plugin, shenjë “lejojë update për versionin e plotë” dhe të rinovuar përsëri
 2. fshini versionin tuaj të tanishme të plugin dhe instaluar versionin nga wordpress.org dhe ndjekin procedurën e freskimit
 3. me dorë të shkarkoni versionin më të fundit dhe të vetëm të zëvendësojë fotografi në serverin tuaj.

Ne jemi me të vërtetë keq për këtë bezdi

Çfarë tjetër është e re?
Më shumë gjuhë janë shtuar në motor Google, ndryshimin numrin total të 82 Gjuhë të mbështetur!

Për se 0.9.4?
Kjo ishte një version i bukur, Çështjet fikse me mbështetjen Google prokurë, ne duhet të kemi shkruar një post të plotë në lidhje me të shumë, kështu 0.9.4, ju lutem pranoni falje tonë

Gëzojnë versionin e ri, dhe mos hezitoni të na informojë në lidhje me çdo çështje

8 Komente

Version 0.9.3 – Ku ka flamuj tim të shkojë?

Ata nuk shkojnë shumë larg, ju lutem shihni këtë video ose të lexoni udhëzimet më poshtë.

Çfarë duhet të bëni për të marrë ato përsëri?

Vetëm të përmirësuar në versionin e plotë duke përdorur udhëzimet e mëposhtme:

 • Të përmirësuar në versionin e fundit nga wordpress.org (e cila do të jetë e fundit, atje)
 • Kontrolloj “lejojë të përmirësuar në versionin e plotë” në settings
 • Kontrollo për përmirësimet dhe të kryejmë upgrade, kjo është e gjitha!

Çfarë ka të re në versionin 0.9.3:

 • Update do të punojë nga faqen tonë
 • Disa bug fixes
 • Aftësia për të hequr rel = Alternate që nuk është gjithmonë e dobishme
 • (0.9.3.1) Ne kemi lëshuar një version nën të inkorporojë të gjuhëve të reja të mbështetura nga Google, bërë akuzë tonë totale – 73! (Nëse dikush këtu flet Hmong, ju lutem na kontaktoni)

Ne shpresojmë që ju do të gëzojnë këtë version.

 

 

, , , ,

39 Komente

Mirupafshim wordpress.org

Goodbye wordpress.org

Pra, gjatë, ne ishim suckers… :(

Katër vjet pas shkuar në depo wordpress, dhe 189,795 shkarkime më vonë, Transposh do të lënë depo wordpress.org.

Me sa duket, e gjithë kjo kohë widget ynë të kishte një lidhje në faqen tonë, dhe edhe pse ajo ishte e mundur për të hequr atë, kjo ishte kundër udhëzimeve wordpress.org.

Ky është një udhëzues se ne nuk mund të pranojmë, ne besojmë se meritojnë lavdata për punën tonë. Jo më pak se eksitim, facebook, ose ndonjë kompani tjetër e njohur Widgets ofruar palës së tretë atje.

Ne gjithashtu nuk mund të pranojë faktin se plugin tonë do të hiqet pa njoftim, dhe pa ndonjë kohë për të bërë ndryshime, drejtë nga blu.

Ne nuk mund të pranojmë që mesazhet që postoni në forum plugin do të hiqen vetëm për shkak se moderatorët nuk më pëlqejnë ato, ose të vendosë se ata janë kundër rregullave që ata kanë krijuar vetveten. Rregullat e ata nuk duan të rishqyrtojë.

Ata janë të lirë për të bërë ndonjë vendim u pëlqen, në fund të fundit, hosting e tyre të saj dhe rregullat e tyre. Nuk mund të injorojmë se, për fat të mirë mjaft ne nuk duhet të pranojmë ato.

Nëse ju doni të ankoheni, nuk ankohen këtu, të përpiqet dhe të ankohen në forumet e, por guess im është se ju do të moderohen, wordpress.org nuk eshte nje demokraci, as nuk është një vend përputhje GPL, çdo gjë duhet të jetë e lirë, në kosto, dhe në fjalën e, kjo është arsyeja që ju mori ton plugins gjymtë që të shërbejë vetëm si promovim për një version të pro. Kjo është gjithashtu ajo që ata sugjeruan që ne bëjmë me të Transposh. Dhe ne nuk e pëlqen atë, jo një grimë.

Nëse një version tjetër ndonjëherë do të jetë i ngarkuar në atë vend, ajo do të jetë një version i gjymtë, (pa ndonjë Lidhjet këtu, për sigurt) dhe jo versioni më i përdorshëm. Versioni i fundit (nuk e gjymtë) do të shërbehet të drejtë këtu në Download Page. Për të cilat ne tani do të duhet të shtoni një mekanizëm azhurnim.

Ndjehen të lirë për të diskutuar këtë në komentet këtu.

Wordpress.org kaq shumë kohë, dhe faleminderit për të gjithë peshqit.

43 Komente

Version 0.9.2 – 4 vjet dhe ne nuk do të thyejnë

Lovely tulips

Ne u rrit 4 (në të vërtetë 5) tulips për përvjetorin tonë

Po, ajo ishte më shumë se katër vjet që nga versioni i parë i Transposh për wordpress u lirua. Dhe me të vërtetë, ne kemi bërë një rrugë shumë të gjatë.

Transposh është duke u përdorur nga mijëra faqet e gjitha mbi web, dhe ne kemi shumë përdorues të lumtur (dhe ato pak më pak të lumtur :) ).

Ky version, 0.9.2, nuk është e vërtetë ajo që ne prisnim që të kemi deri tani, pas katër vjet ne do të pritet që një version i një (ndoshta edhe dy) do tashmë janë liruar. Por me sa duket, jeta do të vazhdojë si rrallë keni ndërmend atë për.

Titulli i këtij mesazhe në fakt i referohet një sjellje të re të parser tonë, kur kemi përdorur për të ndeshen me një   (e cila duhet të jetë një jo-thyer hapësirë) ne fakt theu në dy fraza, e cila është mjaft e kundërta e saktë e asaj që gjërat duhet të ketë qenë. Pra, shpresojmë se kjo është fixed now, dhe ne nuk do të më thyejnë!

Ndryshime të tjera përfshijnë:

 • Mbështetja themelore për integrimin Woocommerce
 • Refuzim rastin kur plugins të tjera ose tema të shkaktojë process_page të quhet para kohe
 • Fix a bug keqe kur përkthimi të njëjtën shfaq në një paragraf më shumë se një herë
 • Bing e kanë shtuar dy gjuhë
 • Fix bug raportuar nga seleksionimi gjuhën dserber disallowing në postin ku translate_on_publish ishte me aftësi të kufizuara
 • Update for files. PO, Përkthime nga turkish Ömer Faruk Khan

Ju do të gëzojnë këtë version! Ky është një urdhër! :)

, , , ,

3 Komente

Version 0.9.1 – Përmirësuar vazhdimisht

Translation Bring People Together

Përkthimi sjellë njerëzit së bashku

Duhet të ketë postuar më parë në lidhje 0.9.1 cila është një versioni mjaft mirë me disa përmirësime bukur. Por ne kemi pritur për këtë animacion shumë e bukur, bërë në Fiverr nga një animator mahnitshme, që ndodh të jetë e lidhur nga gjaku për ekipin këtu :)

Ne kemi krijuar edhe një të mirë Widget Galeria faqe, thjesht shkoni dhe të shohin!

Ndryshime të tjera përfshijnë:

 • Shtuar ndihmë brenda interface Admin për pyetje shumë e zakonshme (Çelësat – në, ju nuk keni nevojë çelësat të prezgjedhur)
 • Lejo version jQueryUI të jetë overriden, zgjidhjen e konflikteve të shumta (Temat e vjetra, Të gjitha llojet e komponentëve me versionet e klasifikuara të jQuery dhe jQueryUI)
 • Një fix keq kur disa plugins insert. Css në një mënyrë të papërshtatshme (kjo paaftë aftësinë për të parë cilat gjuhë janë selecred)
 • Shtuar funksionin transposh_echo – shih faqen tonë të zhvillimit për dokumentacionin dhe përdorimin
 • Fixes për Widgets, Përfshirja e lehtë me shortcodes, fixes të vjetra Dropbox, IDS hiqen
 • Shtimi grusht për kontakt admin, Zgjedhja e lejuar gjuha në pajisjet prekje
 • Fixes për çështje të vogla të zbuluara prej 0.9.0

Çfarë jeni duke pritur për? Shkarko Versioni i fundit tani!

 

 

,

4 Komente

Version 0.9.0 – Gati, Konfigurimet, shkoj!

Mbi 12/12/12 (çfarë është një datë e bukur) në 20:12 (një kohë e përshtatshme). Ne kemi lëshuar version 0.9.0 e plugin tonë. Ky version përfshin një rishkruaj të madhe të cilësimet tona dhe faqe të administratës. Moving nga faqe të vetme shumë të gjatë me opsionet oh kaq shumë për një ndërfaqe skeda shkëlqyeshëm.
Ky version nuk është vetëm kozmetike, por ajo gjithashtu përfshinte dy tipare kryesore të aktivizuara nga skedë të re settings avancuar:
1. Përfshirja e debugging mbështetje: Tani ne do të jetë në gjendje të ju japin mbështetje më të mirë duke përdorur aftësinë plugin për të krijuar shkrimet, dhe të lejojë debugging Remote.
2. Rregullat avancuara parsing: Ky funksion ju lejon të ndryshojë mënyrën se tekstet janë duke thyer për përkthimin në faqen tuaj. Kjo lejon një ashpërim shumë finer dhe montim motor të veçantë rastin tuaj të përdorimit.

Megjithatë – lajmërohem, këto karakteristika, pse testuar dhe janë shënuar të përparuar dhe eksperimentale. Përdorin ato vetëm nëse ju e kuptoni se çfarë jeni duke bërë.

Ka aq shumë karakteristika të tjera dhe fixes bug të përfshira, se shumë prej tyre e meritojnë postin e tyre, por tani për tani, lejon të shkojnë mbi log ndryshim:
* Një i ri përzgjedhje Gjuha widget bazuar në select2 (Kuti shumë të bukur zgjidhni me flamuj)
* Added çelësat Ctrl për navigacion shpejtë e mëparshme / ardhshëm blloqeve (Përmirëson shpejtësinë e punuar me interface)
* Një alternativë e re që lejon për të rivendosur file i konfigurimit të defaults recommanded
* Css fixes për njëzet temë dymbëdhjetë
* Shmangni ngarkimin e subwidgets në faqet admin
* Dallimi në mes të gjuhëve hequr editable dhe të shikohet, tani një gjuhë mund të jetë aktiv ose të paaftë
* Përditësimi jQueriUI të 1.9.2 (jQuery tani duhet të jetë 1.6+)
* Ndreq z-index për stilin e vjetër dropdown (patch nga chemaz)
* Fixes bug me bashkim e thjeshtë dhe tradicionale kineze
* Fix bug parandalimin upgrade nga versionet e shumë të vjetra
* Shtypur njoftime kur Widgets janë krijuar direkt me funksionin tonë
* Shmangni rishkrimin URL në gjuhë të prezgjedhur, veshje shërbese kryera kryesisht
* Script ynë është i nevojshëm kur widget lejon vendosjen e gjuhë të prezgjedhur
* Zgjidhur përfundimisht problemin me MSN përkthyer dhe CR / LF

Në ditët pas lëshimit fillestar, tre mete janë zbuluar dhe fikse, nëse thjeshtë diçka nuk është duke punuar, të sigurt për të rifreskoni dosjet tuaja.

Gëzojnë këtë version!

, , , , ,

9 Komente

Version 0.8.5 – Ne mbështesim Lao shumë

Një bretkocë dhe një miu mirëpritur Laos

Mirë, Google vetëm njoftoi në blogun e tyre përkthim që ata do të mbështesë Lao, gjuhë zyrtare të Laosit, kështu që ne kemi shtuar kodin e nevojshme dhe bëri një deklaratë të shpejtë me mbështetje për këtë gjuhë, e cila është mbështetur edhe nga Një Translation Ore.

Version është tashmë jashtë për disa ditë, por problemi i vërtetë me marrjen e këtë post të jetojnë ishte gjetur një foto. Ne nuk jemi mjaft të sigurt se është më e përshtatshme foto, por të paktën kjo Rhymes.

Gëzojnë këtë version të ri.

, , ,

No Comments

Version 0.8.4 – Përkthim profesional njeriut është këtu

Professional work

Puna profesionale

Less professional work

Më pak punë profesionale

Ne jemi shumë krenar për të paraqitur këtë lirimin e plugin tonë.

Ky version, Përveç përmirësimeve normale dhe bug fixes, fund integron përkthimin profesional të njeriut me një integrim me bazë OneHourTranslation.com Shërbimi profesionale të përkthimit.


Mënyra punon kjo është vijim:

 • Shko tek OneHourTranslaion.com dhe për të krijuar një llogari
 • Përdorni detajet e llogarisë krijuara dhe futur ato në faqen settings Transposh së
 • Kur përdorni ndërfaqen përkthimit, një admin (dhe vetëm një admin) do të shihni një “Një Translation Ore radhë” buton
 • Shtypur këtë buton do të shtojë shprehjen në një radhë, një tjetër kliko do dequeue pika
 • 10 minuta pas frazës së fundit është shtuar një projekt i përkthimit do të gjenerohet në një përkthim orë
 • T'i jepte një orë (ose më pak nga përvoja jonë) dhe përkthimet do të shfaqet në faqen tuaj
 • Gjithkush është i lumtur dhe ju në të vërtetë mbështesin projektin Transposh (Verë!)

Kjo është mjaft e re, kështu që nëse Murphy greva, vetëm na kontaktoni dhe ne do të bëjmë gjithçka që mundemi për të bërë gjëra të punës.

Tani, për pjesën tjetër të këtij njoftimi:

 • Flamuri fikse prej Suahilisht në Tanzani siç vuri në dukje nga Ed Jordan
 • Shumë fixes për backup shërbim
 • Fix për një bug parser kur ka përkthyer në gjuhë të prezgjedhur pas një element të zgjedhur
 • XSS fikse raportuara nga Infern0_ (falenderim të madh!)
 • Për programuesit: Shtuar një funksion globale të kthehen në gjuhën e tanishme “transposh_get_current_language()
 • Duket si Libi ka një flamur të ri shumë
 • ID fikse widget përmbajnë një backslash në mënyrë që ne do të kalojë validation W3C
 • Përditësuar jQueryUI të 1.8.23 për të shmangur konfliktin me jQuery 1.8 përdoret nga disa tema
 • Portugalisht (Brazil) përkthim nga Junior Amilton

Operatorët tanë janë duke pritur për komentin tuaj, nëse ju merrni një sinjal të zënë, provoni përsëri na kontaktuar!

PS. Ky është versioni i parë që kanë kaluar 1,000 Shkarkime të Përditshme, ne jemi të përulur.

, , , ,

6 Komente