Верзија 0.9.5 – Изгубени надградба

Верзија 0.9.5 беше објавен пред не многу долго, и целосна верзија 0.9.5.1 беше ослободен како и. Може да се запрашате, Јас барам за надградби во мојот WordPress табла и јас не гледам ништо, како доаѓа?

Ова е точната причина 0.9.5 дојде на живот, имаше критична грешка поврзана со промената што се врши во надградба API од страна на WordPress 3.8 кои го направија на Transposh блокира сите надградби (вклучувајќи ги и сопствените) од табла.

Значи, што да правам?

Со цел да се надополни со најновите целосната верзија, постојат неколку опции:

 1. оневозможи тековната Transposh додаток, провери за надградби, надградба на верзија 0.9.5 од wordpress.org, активирате додатокот, марка “овозможи надградба на целосна верзија” и ажурирање повторно
 2. бришете своите тековната верзија на додаток и да ја инсталирате верзијата од wordpress.org и следите постапката за ажурирање
 3. рачно преземете ја најновата верзија и само го замени датотеки на вашиот сервер.

Ние сме навистина жал за оваа непријатностите

Што друго е ново?
Повеќе јазици беа додадени на Google моторот, промена на вкупниот број на 82 поддржани јазици!

Она што за 0.9.4?
Тоа беше една прекрасна верзија, фиксна прашања со Google прокси поддршка, ние треба да имаат писмена целосна пост за тоа не е премногу, така 0.9.4, Ве молиме да ја прифати нашата извинување

Уживајте во новата верзија, и не двоумете се да не известат за било какви прашања

Коментари

  • вели

   1. Check if your hosting provider is blocking access for some reason, but generally this works
   2. If you’ll delete the plugin you should not lose any translations, as those are stored inside your wordpress database,
   3. Replacing the files on your server may be done via sftp, or any other method the hosting provider has given you, explaining this is outside of this answer scope

   Најдобар,

  • вели

   Здраво,

   Read the post title goodbye wordpress.org, на “crazysteps are not there for every new wordpress version, but it happens, if I had to choose I would take it completely out of the main repository due to that incident,

   Најдобар,

 1. вели

  Здраво,
  Од 0.9.4 i have an issue with my RSS feed. Uppercases in xml tags are removed. Then my feed is not valid any more in the W3 validator.
  For exemple the tag lastBuildDate becomes lastbuilddate. As soon as i disable the plugin all comes back tonormal

  Again a big thank to that amazing job that you made (and make) with that plugin !
  Однос на

Оставете Одговор

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *