Верзија 0.9.0 – Подготвен, подесувања, оди!

На 12/12/12 (што една прекрасна датум) во 20:12 (соодветно време). Имаме верзија 0.9.0 на нашата приклучок. Оваа верзија вклучува голем преработи на нашата поставувања и администрација страница. Движејќи се од еден многу долг страница со ох толку многу опции да масна јазичиња интерфејс.
Оваа верзија не е само козметички, но исто така се вклучени два главни карактеристики овозможено од страна на подесувања нови напредни табот:
1. Вклучување на дебагирање поддршка: Сега ние ќе бидеме во можност да ви даде подобра поддршка со помош на додаток способноста да се создаде историјата, и им овозможи на далечински дебагирање.
2. Напредно парсирање правила: Оваа функција ви овозможува да го промени начинот текстови се скршени за превод на вашиот сајт. Таа им овозможува на многу пофини гранулација и монтирање на моторот за вашите специфични употреба случај.

Сепак – бидат предупредени, оние карактеристики, иако добро тестирани се означени напредни и експериментални. Користете ги само ако се разбере она што го правите.

Има толку многу други опции и поправени грешки вклучени, дека многу од нив заслужуваат свој пост, но сега за сега, овозможува одат над промена најавите:
* А нов јазик графичка контрола врз основа на select2 (Многу убаво изберете кутија со знамиња)
* Додадени Ctrl копчињата за брзо навигација на претходна / следна блокови (Подобрува брзината на работа со интерфејс)
* Една нова опција која им овозможува да го ресетирате конфигурациската датотека на recommanded стандардно
* CSS поправки за дваесет дванаесет тема
* Избегне вчитување на subwidgets во админ страници
* Отстранет разлика помеѓу уредување и да видиме јазици, сега еден јазик може да се активни или хендикепираните
* Ажурирање jQueriUI да 1.9.2 (jQuery сега треба да биде 1.6+)
* Поправки на Z-означувач за стариот стил паѓачкото мени (далноводи од chemaz)
* Поправки на бубачки со спојување на кинески едноставен и традиционалните
* Поправи бубачка спречување надградба од многу стари верзии
* Потисне известувања кога контроли се создадени директно со нашите функција
* Избегнете повторно пишување адреси во стандардниот јазик, главно извршено canonicals
* Нашите скрипта е потребна кога графичка контрола им овозможува поставување на стандардниот јазик
* Конечно реши проблемот со MSN превод и CR / LF

Во деновите по првичната верзија, три грешки се откриени и фиксни, ако нешто едноставно не работи, бидете сигурни дека да се освежи Вашите датотеки.

Уживајте во оваа верзија!

Коментари

 1. Тим вели

  Здраво,

  First of all I would like to appreciate your incredible work, good job !!!

  I am struggling to use transposh with new bing translator setup which has now new approach of using client ID and clientsecret key .

  In transposh it ask for single bing API , however I was expecting 2 fields for each cliendID and ClientSecret

  I may be wrong in approach but my study so far has lead me to this conclusionSeek your help and guidance if possible.
  Thak you for reading my issue 🙂

  • вели

   Здраво,

   I agree with the contents of your comments, but I’ll tell you what the situation is and why I am not doing anything about it
   1. The current key free solution works nicely
   2. The old key works for anyone who has such a key
   3. The new key requires a new method of interacting with a temp key (10 minutes life) which is rather annoying

   Значи, if I’ll fix it, I will have to do tons of work and testing, while harming users with current keys.

   When will I do this? Probably only if the first solution starts to fail miserably, or I find myself with too much spare time (not very likely 🙂 )

   I hope this helps (or at least explains it)

 2. вели

  Офер, thanks for your work on this plugin.
  As usual with the updates, there is a need to go into parse.php and change some of the settings. This time no matter how I change the settings for punctuation breaks and number breaks, my previous translations for the whole site are lost. I know they’re not lost, just suddenly no longer visible. What has happened to parser and how can I get my translated phrases to load again?
  Благодарение
  Marty

 3. вели

  hello ofer.

  i would like to thank you very much for your transposh. it made any website or blog easier to rolling the world, even they are newbie just like me. i have apply the transposh 0.9.0 plugins in my sidebar widget, and it’s work.

  но, i need something more from you, Ве молиме. just for your info, my home page is statics without sidebar of course. 😀 that’s why, my visitor can not choose their language directly. i think i need a short code. can you give me please?

  Ви благодарам

Оставете Одговор

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *