Верзија 0.2.8 – CSS Sprites

Во новата верзија додава експериментална поддршка за CSS sprites. Оваа го намалува страница оптоварување пати (кога се применуваат) и го подобрува страница брзината на Google и Yahoo's Yslow резултати. Исто така постои и група на back-end кодот кој им овозможува на sprites да се создаде за да ги собере еден потреби на (ако имате само шест знамиња и не 40, зошто се користи 12k сликата?). Оваа уште не се достапни – но можеме да им даде на точно додадени фајлови за секој кој треба нив, само нас или коментар на овој пост. Ние, исто така, би сакал да се заблагодарам специјално Марек наредил за негова помош со CSS кои ни дозволуваат да се ослободи од сега бескорисни blank.gif, не само во CSS датотеки, но исто така и во превод интерфејс.

Неколку грешки беа резервирани во оваа верзија, се движат од користење на livewriter на проблемот со враќањето на оригиналниот јазик на графичка контрола, промена најавите е на твојот пријател тука.

Друга побарување – Ве молиме да користите нашите Trac (trac.transposh.org) да датотека на грешки, ова ни помага (и ти) да се подобри одговори и следење на напредокот на грешки, а исто така ни овозможува да се избегнат дупликат работа.

Се надеваме дека ќе уживате во овој порака.

Оставете Одговор

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *